Blamar  web shop, vlasništvo tvrtke T.M.B.-93 d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, na adresi 1. Kozari put 73,  s web domenom www.blamar.hr/darino/, narudzbe@blamar.hr, OIB: 86035424521, MB 0128198, s poslovnim računom otvorenim u Zagrebačkoj banci, IBAN HR8423600001101219488  u daljnjem tekstu Blamar je web trgovina koja prodaje robu izrađenu po specifikaciji potrošača i usluge putem web stranice registriranoj na gore navedenoj domeni.

 Niže navedeni Uvjeti i pravila primjenjuju se na korištenje Darino web stranica na adresi  www.blamar.hr/darino/.

PREDUGOVORNA OBAVIJEST 

Na uvijete poslovanja i korištenje stranice  www.blamar.hr/darino/ i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstava daljnje komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja, osim u slučaju drugačijeg dogovora od strane Prodavatelja i Potrošača. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o elektroničkoj trgovini (NN 173/03, 67/08, 36/09, 130/11, 30/14), Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14 i 110/15) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/5, NN 41/08 i 125/111 i 78/15). U uvjetima poslovanja i korištenja možete pronaći i:

 OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

INFORMACIJSKI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA 

Prilikom naručivanja proizvoda sredstvima daljnje komunikacije i sklapanja ugovora, potrošač će odmah biti upoznat sa svim propisnim podacima iz članka 57. Sukladno članku 66. Točka 2. Zakona o zaštiti potrošača i dostavit će mu se ova predugovorna obavijest, kao i informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora, sukladno članku 61. Zakona o zaštiti potrošača.

OPĆI UVJETI 

Pristup i korištenje internetske stranice, te usluga Blamar shopa primjenjuju se Uvjeti korištenja internetske stranice navedeni na ovim stranicama kao i svi važeći zakoni i pravni propisi RH. Pristupom novoj stranici smatra se da ste Uvjete korištenja pročitali, u potpunosti ih razumjeli i da ih u cijelosti prihvaćate.

Ukoliko se ne slažete s navedenim Uvjetima korištenja, molimo Vas ne šaljite narudžbe putem stranice  www.blamar.hr/darino/ .   Blamar shop u cijelosti pridržava pravo revidirati Uvjete korištenja u bilo kojem trenutku bez prethodne obavijesti.  Obveza svakog potrošača je da pročita Uvjete korištenja kako bi se informirali o eventualnim izmjenama na istoj. Korištenjem web stranice www.blamar.hr/darino/  nakon izmjene Uvjeta korištenja podrazumijevati će da ste s izmjenama upoznati, te da ih razumijete i u cijelosti prihvaćate.  Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzročenu korisnicima ili trećim osobama uslijed takvih izmjena.

 PRAVO NA IZMJENU SADRŽAJA I PONUDE 

Administrator stranice zadržava pravo promjene, ukidanja bilo kojeg sadržaja na stranici bilo trajni ili privremeno na stranici bez obvezne prethodne najave. 

AUTORSKA PRAVA 

Web stranica plaže autorska prava a sve vlastite sadržaje, što uključuje vizualne i tekstualne materijale, programski kod i baze podataka. Svako neovlašteno kopiranje bilo kojeg djela stranice, bez dozvole vlasnika autorskih prava smatra se kršenjem prava stranice i podložno je tužbi. Fotografije proizvoda su vlasništvo stranice kao proizvođača, ali s obzirom da se radi o ručno izrađenim proizvodima ne moraju uvijek u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Blamar shop (T.M.B.-93) ističe da vizualni identitet proizvoda na prikazanoj fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, s obzirom na postavke monitora na računalu naručitelja, razlike u percepciji boja koje kupac vidi na zaslonu. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

 NARUDŽBA U INTERNET SHOPU 

 1. Narudžba robe izrađene po specifikaciji potrošača vrši se elektronskim putem. Kako je u našem web shopu većina proizvoda personalizirana nakon prilagodbe proizvoda klikom  na ikonu „SPREMI“ odabrani i personalizirani proizvod se dodaje u potrošačku košaricu. Nakon dodavanja svih proizvoda molimo Vas provjerite unesene podatke za  odabrane proizvode koje želite naručiti. Ukoliko želite izmijeniti neki proizvod klikom na isti možete izmijeniti podatke ili  klikom na “-“ ga izbaciti iz košarice ili klikom na “+“ dodati količinu.
 2.  Nakon odabira željenog/ih  proizvoda potrebno je  popuniti osobne podatke, adresu dostave, te odabrati željeni način plaćanja.

Ukoliko Vam je potreban R1 račun nakon unosa adrese u polje za dodatne napomene unesite naziv tvrtke, adresu i OIB. 

 1.  Nakon što odaberete način dostave odabrane robe izrađene po specifikaciji potrošača  proizvoda potrebno je kvačicom složiti se i prihvatiti Uvijete  pružanja usluge, te na taj način potvrđujete da ste upoznati s ovim uvjetima korištenja i da pristajete na obvezu plaćanja proizvoda. 
 1. Ukoliko ste odabrali plaćanje bankovnom uplatom, dobiti ćete odmah na stranici sve podatke koji Vam trebaju prilikom uplate, te ćete isto dobiti i na uneseni e-mail.

Kod ovog načina plaćanja proizvodi se stavljaju u redovi rok izrade po primitku uplate. Ukoliko kupac ne uplati naručene proizvode u roku od 3 radna dana smatrati će se da je odustao od narudžbe, te će se ista stornirati. 

 1. Nakon uspješno izvršene narudžbe na e-mail adresu kojom ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Blamar shopa.
 2. Naručeni proizvodi moraju biti isporučeni prema odredbama iz članaka ISPORUKA I DOSTAVA PROIZVODA.
 3.  Ukoliko imate pitanja u vezi Vaše narudžbe možete nam se obratiti e-mailom narudzbe@blamar.hr ili pozivom na broj 091 24 06 114.
 4.  U slučaju da Blamar shop nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda kontaktirati ćemo naručitelja putem e-maila i obavijestiti ga o istom.  

OBVEZE KORISNIKA WEB STRANICE DARINO 

Korisnicima stranice je zabranjeno: 

 1. objavljivanje, slanje i razmjena podataka za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a isto    može nanijeti štetu drugim korisnicima
 2.  objavljivanje, slanje i razmjena podataka koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržajem koji   je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, šovinistički ili rasistički, te štetan na bilo koji način
 3. lažna registracija i unos tuđih podataka kao i naručivanje u tuđe ime
 4. objavljivanje, razmjena i slanje sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima
 5. svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera kao i  telekomunikacijske opreme
 6. objavljivanje reklamnih poruka
 7. prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja portala i korisnika

                         

UVJETI PRODAJE 

Ovi Uvjeti, kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu za sklapanje Ugovora koju kupac zaključivanjem narudžbe ili drugi način utvrđen ovim Uvjetima prihvaća, te se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Blamary shopa, a sve u skladu s uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

Komercijalna svrha odnosno predmet Ugovora je kupnja robu izrađenu po specifikaciji potrošača ili odabranog proizvoda ili usluge putem web shopa uz plaćanje odgovarajuće naknade, odnosno cijene proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljnje komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem Interneta.

U slučaju sklapanja ugovora na daljinu, obavijest iz članka 57. Stavka 1. Ovog Zakona mora biti prilagođena sredstvu daljinske komunikacije koje koristi, te mora biti priopćena razumljivim i jednostavnim jezikom, ukoliko se daje na trajnom mediju mora biti i čitljiva.

Ukoliko se ugovor sklapa putem sredstva daljinske komunikacije koje omogućava ograničen prostor ili ograničeno vrijeme za prikaz obavijesti, trgovac je dužan putem toga sredstva daljinske komunikacije obavijestiti potrošača barem o podacima iz članka 57. stavka 1. točaka 1., 2., 5., 8. i 15. i stavaka 4. do 6. ovoga Zakona.

 U slučaju da za svrhu sklapanja ugovora trgovac kontaktira potrošača putem telefona dužan je na početku komunikacije navesti svoj identitet, odnosno identitet osobe u čije ime i/ili za čiji račun nastupa te komercijalnu svrhu poziva, što ne isključuje obvezu trgovca iz stavka 2. ovoga članka.

 

CIJENE PROIZVODA I USLUGA PUTEM WEBSHOP USLUGE

Cijene proizvoda i usluga istaknute na Internet stranicama www.blamar.hr/darino/  izražene su u Eurima i uključuju porez na dodanu vrijednost.

U cijene proizvoda i robe izrađenu po specifikaciji potrošača nisu uključeni troškovi dostave.

Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i / ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

Potvrdom kupovine potrošač završava postupak kupovine putem web shop usluge. Ugovor o kupoprodaji je sklopljen u trenutku odabira slaganja sa Uvjetima poslovanja, te potvrdom potrošača da shvaća obvezu plaćanja.

UVJETI DOSTAVE I ISPORUKE

Uvjeti isporuke

Naručenu robu izrađenu po specifikaciji potrošača ili proizvode (dalje u članku: „pošiljka“) isporučujemo kurirskom službom.

Blamar shop se obvezuje robu izrađenu po specifikaciji potrošača izraditi i poslati unutar 14 radnih dana, a najkasnije u zakonom propisanom roku od 30 dana. 

Proizvodi koji ne uključuju personalizaciju šalju se unutar 7 radnih dana, a najkasnije u propisanom zakonskom roku od 30 dana.

Radni dani su ponedjeljak- petak, blagdani i godišnji odmor se ne računaju kao radni dani.

Ukoliko imate potrebu za prioritetnom izradom proizvoda unutar 5  radnih dana prilikom narudžbe istu dodajte prilikom kreiranja narudžbe u 3. koraku Dostava. Istu označavate kvačicom pri čemu će Vam biti obračunata dodatnu naknadu od 10,00 eura.

Rok za slanje robe koja se plaća uplatom na račun T.M.B.-93 počinje teći  od zaprimanja potvrde o plaćanju. Ukoliko kupac koji je odabrao uplatu na račun istu ne izvrši u roku 3 radna dana smatra se da je odustao od narudžbe.

Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke proizvoda ili robe izrađenu po specifikaciji potrošača zbog toga  što nemamo repromaterijala za izradu istog, dužni smo kupca obavijestiti pisanim putem, a kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok isporuke.

Prodavatelj ne jamči za vrijeme isporuke nakon predaje pošiljke kurirskoj službi. 
Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu.

Troškovi dostave  - HRVATSKA

Cijena dostave ovisi o odabranom načinu slanja, kurirska služba ili paketomat, obična pošiljka ili pošiljka s oznakom lomljivo. U trošak dostave uključen je trošak pakiranja i PDV. Cijena je vidljiva nakon odabira željenog načina dostave i iskazana na računu.

 

Kad je paket adresiran i predan na dostavu naručitelj/kupac dobiva na mail broj pošiljke za praćenje, te pripadajući račun za naručene proizvode.

Kupac ne može nama, niti dostavljačkoj službi uvjetovati isporuku u određeno vrijeme, te telefonsku najavu vremena dostave.

Sve informacije vezane za paket kupac dobiva od kurirske službe na njihovim mrežnim stranicama ili telefonskim putem.

Kad je paket poslan na adresu kupac sve upite rješava s dostavnom službom. Poduzeće T.M.B.-93 d.o.o. nije nadležno rješavati dostave nakon preuzimanja paketa od strane kurirske službe.

Ukoliko kupac ne preuzme paket prije ponovnog slanja paketa dužan je platiti trošak nove poštarine + trošak prvog povrata paketa na adresu pošiljatelja koja iznosi  3,50€.

OBAVEZNO PROČITATI:

1. Svaki korak pakiranja paketa je snimljen, na taj način dokumentiramo da je pošiljka poslana u ispravnom stanju.

2. Nakon preuzimanja paketa od kurirske službe sve informacije dobivate od njih.

Mi ne možemo znati na kojoj je poziciji Vaš paket niti kontaktirati dostavljača u Vaše ime.

3. Kad Vam dostavljač dostavi pošiljku naša preporuka je ODMAH pred njim pregledati. 

Prigovor na oštećenje ili umanjenje sadržaja pošiljke podnosi se odmah pri uručenju pošiljke.

Prigovor podnosite Hrvatskoj pošti, a nama šaljete obavijest o istom.

Sve prigovore u vezi s uslugama Hrvatske pošte možete podnijeti:

pozivom na telefonski broj Kontaktnog centra Hrvatske pošte: 072 303 304

poslati ih interaktivnom web-formom: http://kontakt.posta.hr

elektroničkom poštom na adresu kontakt.szk@posta.hr. 

Eventualni prigovor možete podnijeti na propisanom obrascu .

TROŠKOVI DOSTAVE EUROPSKA UNIJA

Zona 1 – Slovenija.

     Poštarina 15 €.

Očekivano tranzitno vrijeme 2 radna dana

 

Zona 2.

Austrija (AT)  Češka (CZ)  Mađarska (HU) Njemačka (DE) Slovačka (SK)

Poštarina 25 €.

Očekivano tranzitno vrijeme 4 radna dana

 

Zona 3.

Belgija (BE)  Danska (DK)  Estonija (EE)  Francuska(FR)  Irska (IE)  Sjeverna Irska (GB)  Italija (IT)  Latvija (LV)  Litva (LT)  Luxemburg (LU) Nizozemska (NL) Poljska (PL) Portugal (PT) Španjolska (ES) Švedska (SE)

Poštarina 28 €.

Očekivano tranzitno vrijeme 6 radnih dana.

 

Zona 4.

Bugarska (BG) Finska (FI) Grčka (GR) Rumunjska (RO)

Poštarina 40 €.

Očekivano tranzitno vrijeme 7 radnih dana.

REKLAMACIJA PROIZVODA 

Uz reklamaciju obvezno je priložiti i račun kao dokaz kupnje.

Materijalni nedostatak postoji ako stvar nema potrebna svojstva za svoju redovitu uporabu i rukovanje.

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke stvari koje je ona imala u trenutku prijelaza rizika na kupca, bez obzira je li mu to bilo poznato i za one materijalne nedostatke koji se pojave nakon prijelaza rizika na kupca ako su posljedica uzroka koji je postojao prije toga.

Prodavatelj ne odgovara za nedostatke ako su u trenutku sklapanja ugovora bili poznati kupcu ili mu nisu mogli ostati nepoznati. Smatra se da nisu mogli ostati nepoznati kupcu oni nedostaci koje bi brižljiva osoba s prosječnim znanjem i iskustvom osobe istog zanimanja i struke kao kupac mogla lako opaziti pri uobičajenom pregledu stvari.

Kupac ima pravo reklamirati proizvod trgovcu zbog postojanja materijalnih nedostataka na proizvodu tijekom 2 godine od dana kupnje istog sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Postojanje materijalnih nedostataka – skrivenih mana može se također dokazivati vještačenjem. U slučaju postojanja materijalnih nedostataka na proizvodu potrošač može zahtijevati da se otkloni nedostatak, da mu se preda druga stvar, da se snizi cijena ili može izjaviti da želi raskinuti ugovor. Ako je nedostatak neznatan kupac nema pravo na raskid ugovora, ali mu pripadaju druga prava iz odgovornosti za materijalne nedostatke uključujući i pravo na popravljanje štete. Troškove otklanjanja nedostatka i predaje druge stvari bez nedostatka snosi prodavatelj.

Naručena roba izrađenu po specifikaciji potrošača ili proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/ dostavi ne oštete.

Potrošač je dužan prilikom preuzimanja pregledati pakiranje pošiljke. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljiva oštećenja / nedostatke, preporučamo da potrošač odbije primitak iste, jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će vratiti pošiljku Blamar shopu, T.M.B.-93 , uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

U slučaju reklamacije proizvoda zbog nedostatka i skrivenih mana, proizvod šaljete na adresu:

T.M.B.-93 d.o.o., 1. Kozari put 73, 10 000 Zagreb, Hrvatska, ili nas kontaktirajte na broj 091 2406 114.

U slučaju da naručite robu i odbijete ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Blamar shop ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda ili  zahtijevati od potrošača  nadoknadu troškova dostave kao i  troškova robe izrađenu po specifikaciji potrošača.

OŠTEĆENJA U TRANSPORTU

Unatoč pažljivom pakiranju proizvoda uvijek su moguća oštećenje u transportu. Kad Vam dostavljač dostavi pošiljku naša preporuka je ODMAH pred njim pregledati. Prigovor na oštećenje ili umanjenje sadržaja pošiljke podnosi se odmah pri uručenju pošiljke. Prigovor podnosite Hrvatskoj pošti, a nama uz broj narudžbe šaljete obavijest o istom. Sve prigovore u vezi s uslugama Hrvatske pošte možete podnijeti: • pozivom na telefonski broj Kontaktnog centra Hrvatske pošte: 072 303 304 • poslati ih interaktivnom web-formom: http://kontakt.posta.hr • elektroničkom poštom na adresu kontakt.szk@posta.hr. Eventualni prigovor možete podnijeti na propisanom obrascu . Uz opis oštećenja i prigovor potrebno je priložiti i fotografije spornog paketa (vanjsku i unutarnju fotografiju ambalaže) te proizvoda.

 

UVJETI POVRATA (ZAMJENE) I REKLAMACIJE

Kupac ima pravo na povrat, odnosno zamjenu proizvoda u ovim slučajevima:

 1.        ako je isporučena roba koja nije naručena,
 2.        ako je isporučena roba koja ima grešku nastalu u proizvodnji,
 3.        ako ima oštećenja na proizvodima,

Trošak povrata proizvoda u potpunosti snosi kupac. Kupac je dužan vratiti sve zaprimljene proizvode u poslanom paketu.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor ne navodeći razloge za to u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda te ste sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovorni za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja* kupljenim proizvodom.

Proizvod kojim ste nezadovoljni možete zamijeniti za novi ili vratiti uz povrat novca i to unutar 14 dana od primitka proizvoda na Vašu adresu. Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom na :

T.M.B.-93  d.o.o., Blamar shop, 1. Kozari put 73, 10 000 Zagreb, Hrvatska Ili elektroničkom poštom na e-mail adresu narudzbe@blamar.hr, u kojoj ćete navesti svoje ime, prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, broj narudžbe.

Također možete koristiti i priloženi obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom ili telefaksom. Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.  

Ako jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili, povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji ste Vi izvršili uplatu. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Robu dostavljate putem dostavljača ili osobno na T.M.B.-93  d.o.o., Blamar shop, 1. Kozari put 73, 10 000 Zagreb, Hrvatska , bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili predate robu nama, odnosno osobi koju smo ovlastiti za primanje robe. Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora koji se nalazi na našoj mrežnoj stranici možete elektronički ispuniti i poslati na označene adrese.

Obveze potrošača (kupca) u slučaju jednostranog raskida ugovora

U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP).  Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

 Ostale dužnosti Potrošača ukoliko koristi pravo jednostranog raskida ugovora

 Ukoliko Kupac vrati proizvod bez originalne ambalaže i/ili s manjim oštećenjima i/ili sa znakovima korištenja, a pozivajući se na Članak o jednostranom raskidu ugovora na daljinu, uslijed čega Prodavatelj neće biti u mogućnosti prodati proizvod kao nov, unaprijed se procjenjuje šteta na vrijednost 30% plaćene maloprodajne cijene proizvoda.

Prihvaćanjem ovih uvjeta poslovanja, Kupac unaprijed pristaje da se navedeni iznos štete umanji od povrata sredstava. Sva šteta koja prelazi ovaj iznos smatra se većim oštećenjem te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat sredstava.

Ukoliko kupac odustaje od narudžbe a napravio je uplatu putem MyPos sustava trošak provizije za uplatu i trošak povrata ide na teret kupca a oduzeti će se od uplaćenog iznosa.

Trošak uplate je 2,25% od uplaćenog iznosa, trošak povrata uplate  je 1,10 eura.

Ukoliko je Kupac vratio proizvod, prema Jednostranom raskidu ugovora u originalnom obliku kakav je i isporučen, Prodavatelj mora u roku od 14 dana izvršiti cjelokupni povrat sredstava, osim onih koje su prema gore navedenom obaveza kupca. 

ISKLJUČENJE PRAVA NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA 

Sukladno čl. 79, st.3. potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora za robu koja je izrađena prema specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.

Ne priznaje se pravo na povrat uplate ukoliko je proizvod otvaran, dorađivan ili popravljan od strane potrošača ili treće osobe.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, sve prigovore  možete poslati putem pošte ili elektroničke pošte.

Ostali načini podnošenja prigovora:

 1.         Poslati na adresu: T.M.B.-93  d.o.o., Blamar, 1. Kozari put 73, 10 000 Zagreb, Hrvatska
 2.        Putem e- maila: narudzbe@blamar.hr

Kako bi Vam sukladno članku 10. Stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odmah mogli potvrditi primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovoriti, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.

Na Vaš prigovor odgovor moramo dati u zakonskom roku, u pisanom obliku najkasnije u roku od 15 dana od dana primitka pisanog prigovora. U suprotnom se možete obratiti inspekciji nadležnoj za zaštitu potrošača ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za on-line rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS).

Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS - http://ec.europa.eu/odr

Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana  potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH.

U slučaju spora između Potrošača i Prodavatelja, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore. Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori kojim se propisuje da su članovi vijeća tog suda, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača. 

IZJAVA O PRIVATNOSTI

Blamar shop se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo osobama kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici T.M.B.-93, Blamarweb shopa su odgovorni  za poštivanje načela zaštite privatnosti. 

IZJAVA O ZAŠTITI PRIKUPLJANJA OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVU KORIŠTENJU

Jamčimo za sigurnost prikupljenih podatka. Svaka informacija koju nam upućujete biti će korištena isključivo u svrhe za koje je namijenjena. Sve Vaše osobne informacije su potpuno sigurne i zajamčene sigurnosnim mjerama enkripcije i serverske zaštite. Budite sigurni da ne prodajemo, ne iznajmljujemo i ne prenosimo Vaše osobne informacije prema bilo kojem subjektu. Vaše korištenje web stranica T.M.B.-93 d.o.o, Blamar, znači da ste suglasni sa gore opisanim korištenjem osobnih podataka.

Tražimo Vaše posebno dopuštenje ako želite da Vas kontaktiramo glede specijalnih ponuda i akcija. Od navedenog se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga

Blamar  shop ne odgovara za slučajnu pogrešku ili pogrešku zbog više sile, ili drugih objektivnih okolnosti kojima se uzrokuje slučajno kršenje zajamčene zaštite Vaših podataka, ali jamči da će pogreška biti otklonjena, ukoliko je to moguće, čim prije.

Slanjem narudžbe proizvoda iz našeg web shopa  potrošač je suglasan da fotografije izrađene robe po specifikaciji potrošača  tvrtka T.M.B.-93 d.o.o, Blamarmože objavljivati na svojim internet stranicama (web shop, FB stranica, Instagram, Pinterest, Twiter).

Ukoliko kupac ne želi da se objavi fotografija proizvoda na kojem je osobna fotografija uz narudžbu treba poslati zahtjev za ne objavljivanjem iste na mail narudzbe@blamar.hr.

This Web site was created using PrestaShop™ open-source software.

IZJAVA O KOLAČIĆIMA  (Cookie policy)

 U svrhu omogućavanja najboljeg mogućeg pregledan našeg web shopa, te ispravnosti rada stranice ova stranica na Vaše računalo sprema malu količinu informacija (cookies-kolačići). Korištenjem stranice www.blamar.hr/darino/ pristajete na uporabu kolačića. Blokiranjem istih stranicu možete nastaviti pregledavati stranicu, ali neke njezine funkcionalnosti neće biti dostupne.

 Što su kolačići, engl. cookie?

 Kolačić je skup informacija koje u obliku datoteke na vaše računalo sprema web stranica koju posjetite. Koriste se kako bi internetska stranica dobila informacije o nekim vašim postavkama i ponašanju na internetu (poput e-mail adrese, postavki internetskog preglednika i slično).

Prilikom ponovne posjete istoj  stranici internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji joj pripadaju, što omogućuje da prikaz stranice i iskustvo pregledavanja bude prilagođeno Vašim potrebama i preferencijama.
Važno je naglasiti da internetska stranica  ne može pristupiti drugim datotekama na računalu korisnika ili dobiti pristup informacijama koje korisnik nije ranije dao. Ovo je uobičajena praksa  kojom se koristi na preko 90% internetskih stranica, prema direktivi Europske unije obavezni smo prije spremanja „cookie-a“ zatražiti vaš pristanak.

Sve informacije koje kolačići prikupljaju se akumuliraju i anonimne su, a omogućuju nam praćenje učinkovitosti stranice i ne dijele se s bilo kojim drugim subjektima.
One mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. 

Onemogućavanje kolačića
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na našim web stranicama.

Više o kolačićima možete naći ovdje:
HTTP cookie
Cookies