0 0
Malinasti brownie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sastojci

Prilagodite porcije:
300 g Tamna čokolada Minimum 70% kakaa
190 g Glatko brašno
3 žlice Kakao
200 g Šećer Ili eritrit, muscovedo...
7 kom. Jaja srednje veličine
250 ml Mlijeko
200 g Maslac ili kokosovo ulje
4 žlice Rum
300 g Maline
2 žličice Prašak za pecivo ili 1 žličica sode bikarbone

Označite ovaj recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Malinasti brownie

  • 80 min
  • Serves 15
  • Medium

Sastojci

Upute

Share

Savršena kombinacija gorkastog kaka i slatko kiselih malina čini savršen spoj sastojaka ovog kolača.

Toplo Vam preporučujem ovaj recept.

(Visited 140 times, 1 visits today)

Koraci

1
Gotovo

Naputci

Čokolada- visokokvalitetna tamna čokolada minimum 70 % kakaa.
Za zdraviju varijantu zamijeniti maslac kokosovim uljem, a šećer muscovedom ili šećerom od šećerne trske.

2
Gotovo

Priprema čokolade

U posudu stavite komadiće čokolade, narežite maslac, dolijte mlijeko i stavite na paru nekoliko minuta.
Masu miješati povremeno, ali ne smijete zakuhati samo otopiti i sjediniti sastojke.
Dobivena smjesa je rijetka. Ostavite je da se hladi.

3
Gotovo

Priprema biskvita

U posudu za miješanje stavite šećer i jaja, miksajte najvećom brzinom dok se šećer ne otopi u jajima. Smjesa mora biti pahuljasta i lagana. Minimum 5 minuta miješanja.
U manjoj posudi pomiješajte brašno, kakao i sodu pa prosijte na dobivenu smjesu.
Lagano, temeljito spojite sastojke silikonskom lopaticom ili pjenjačom.
Kad ste sjedinili smjesu dodajte rum i ohlađenu kremu. Kremu ulijevate u tankom mlazu polako miješajući tijesto pjenjačom.

4
Gotovo

Priprema malina

Ukoliko koristite svježe operite ih i osušite. Zamrznute maline otopite, ocijedite tekućinu i tek onda stavite na kolač.

5
Gotovo

Kompletan kalup obložite papirom za pečenje i u njega ulijte smjesu.
Poslažite maline po tijestu.
Browni pecite 50 minuta, isključite pećnicu. Nakon 5 minuta malo otvorite pećnicu, te nakon 20-ak minuta ga izvadite iz pećnice.
Ostavite da se hladi.
Držite ga u hladnjaku.

6
Gotovo

Dodatno

Po kolaču možete preliti preljev od čokolade ili ganache kremu.
Kolač je dovoljno veliki da u jednoj smjesi možete napraviti dvije kombinacije npr. jedan dio s malinama, drugi s kapljicama čokolade ili drugim voćem. U tom slučaju smanjite količinu malina.
Veličina kalupa: 22x34 cm

KitchenWitch

Recenzije recepata

Još nema recenzija za ovaj recept, koristite obrazac u nastavku da biste napisali recenziju
prethodni
Džem od marelice
sljedeći
Cannelloni s mljevenim mesom
prethodni
Džem od marelice
sljedeći
Cannelloni s mljevenim mesom

Dodajte svoj komentar